Publicerad

Jag skriver…

Jag skriver på en bok

Enligt tillförlitliga källor drömmer 80% av alla människor om att skriva en bok. Så gjorde även jag – i tre månader.  Sedan satte jag igång.
En bok blir till
Okej, jag är lyckligt lottad. Omständigheter har gjort att jag plötsligt fått tid. Tid som jag inte trodde att jag skulle få, än på länge. Jag fick helt enkelt mer fritid. Fri tid.
Några timmar per dag kan jag sitta vid datorn och plita ihop tecken för tecken, ord för ord, till den roman jag har i huvudet. Ganska lyxigt, faktiskt.

Fram till idag har jag, i mitt anletes svett (nåja), fått ihop 148 081 tecken kombinerat till 25 508 ord, vilket motsvarar drygt en fjärdedel av vad jag vill ha i min roman. Så det är en bit kvar. Vissa dagar flödar det på, nästan utan avbrott, medan jag andra dagar bara ägnar mig åt att flytta kommatecken.

Om min bok blir klar, och bra, kommer den att bli utgiven. Det vet jag, för jag har avtal med ett förlag. -Mitt eget. Jag planerar alltså att, så småningom, starta ett indieförlag och ge ut min bok själv. Dyrt? Svårt? Njae. Idag är möjligheterna oändliga. Lite kostnader blir det, så klart. Bland annat ska jag anlita en extern lektör och han vill antagligen ha lite betalt. Men annars kommer det inte att kosta så mycket.
Print-on-demand är en fantastisk tjänst, som flera jag känner har använt sig av, för att få ut sina böcker. Dyrare per bok än offset, men väldigt lite i initialkostnader. Bara pengar ut, om man samtidigt får pengar in. Käckt!

Miljövänligt är det också. Inga böcker trycks i onödan. Inga böcker kommer att strimlas ner till pappersremsor eller eldas upp för att upplagan blev för stor. Varje bok som trycks hittar sin läsare.

Följ gärna med på min resa.

Vi hörs!

Gunnel